Završeno certificiranje kandidata za zvanje „certifikovani projekt menadžer saradnik IPMA nivo D“ (Certified Project Management Associate IPMA level D).

1070035_133976656813369_560559033_nCertifikaciono tijelo Udruženja za upravljanje projektima u BiH održalo je u subotu 20.07.2013. godine u amfiteatru Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci certificiranje kandidata za zvanje „certifikovani projekt menadžer saradnik IPMA nivo D“ (Certified Project Management Associate IPMA level D).

Certificiranju je prisustvovalo oko 50 kandidata,a među njima su bili i kandidati Opštinskog tima za upravljanje projektima iz Srpca. Oni su nakon uspješno provedene četveromjesečne obuke pristupili certificiranju kao završnom činu osposobljavanja novih projekt menadžera.Test je trajao 5 časova,a od strane kandidata je ocjenjen kao dosta zahtjevan,ali ne i pretežak jer su svi materijali vrlo temeljno obrađeni na samoj obuci.

Certificiranje je vodio Daniel Šajfele, prvi strani ispitivač Udruženja i počasni predsjednik IPMA-e, kao i oba domaća ispitivača dr Slobodan Lukić i prof. Drago Zečević sa pomoćnicima Slavišom Lukićem i Predragom Maleševićem, članovima UO Udruženja i koordinatorima centra za edukaciju.

Gospodin Šajfele je po završetku izjavio da je prijatno iznanađen kako samom organizacijom tako i pokazanim znanjem kandidata te ocijenio kako UUPuBiH svojim radom i organizacijom ide u korak sa standardima i procedurama ostalih Evropskih Udruženja i certifikacionih tijela.

Nakon certificiranja stigli su i rezultati za buduće projekt menadzere nivoa D koji su pojedinačni i koji su stigli na lične e-mail-ove svakog kandidata.

Svi kandidati koji su uspješno završili certifikaciju biće uvezani u jedinstveni elektronski sistem u kome će se koordinisati rad javnih ustanova, Opštinskog tima za upravljanje projektima i malih i srednjih preduzeća kao krajnjih korisnika.Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Srbac je stvorila sve preduslove za uspješnu realizaciju ovog projekta i kao krajnji rezultat se očekuje stvaranje boljeg poslovnog ambijenta i implementacija novih projekata.

Naredni korak je u toku i već su odabrana tri projektna prijedloga iz Akcionog plana implementacije razvojnih projekata opštine Srbac za 2013. – 2015. godinu koja će se pripremati uz monitoring i evaluaciju razvojne agencije EDA Banja Luka.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s