Јавни позив послодавцима и незапосленим лицима за кориштење средстава по пројектима запошљавања

zavod-za-zaposljavanje-rsМинистарство рада и борачко инвалидске заштите и Завод за запошљавање Републике Српске, објавили су јуче Јавни позив за учешће послодавца и незапослених лица по Пројекту подршке запошљавању у привреди, Пројекту подршке запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида и незапослених демобилисаних бораца Војске РС „Заједно до посла“, те Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости.

По Пројекту запошљавања у привреди и ове године пружена је могућност за суфинсирање самозапошљавања и запошљавања код послодавца за укупно 1.885 лица са евиденције незапослених Завода за запошљавање Републике Српске. Право учешћа имају послодавци из области привреде, а првенство у коришћењу средстава за лица која у потпуности испуњавају услове дато је за оне програме којима се стварају услови за запошљавање у области пољопривреде, прерађивачке индустрије, производних услужних дјелатности, као и за програме којима се подстиче запошљавање лица дефицитарних занимања.

Пројектом „Заједно до посла“ предвиђено је запошљавање укупно 555 лица од чега суфинасирање самозапошљавања дјеце погинулих бораца за 125 лица, суфинасирање запошљавања код послодавца демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и дјеце погинулих бораца за 220 лица, те суфинасирање самозапошљавања демобилисаних бораца и ратних војних инвалида за 210 лица. Право учешћа по Пројекту дато незапосленим лицима и послодавцима из Републике Српске који испуњавају услове и запошљавају лица из утврђене циљне групе.

По Пројекту подршке запошљавању лица изнад 45 година старости, предвиђено је суфинасирање самозапошљавања за 145 лица и суфинсирање запошљавања 640 лица код послодавца. Право учешћа по наведеном Пројекту имају незапослена лица са евиденције Завода, те предузећа, задруге предузетници и други послодавци који испуњавају услове и запошљавају лица из утврђене циљне групе.

pdf-ikonaJAVNI_POZIV_April_2015_privreda

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s