Javni poziv za kandidovanje projekata – Horizont 2024

horizon2024Savez nevladinih organizacija, Savez za podršku ekonomsko socijalnog razvoja “Horizont 2024” u saradnji sa partnerskim poslovnim društvima, raspisuje javni poziv za kandidovanje projekata za “Međunarodnu konferenciju za investicije i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini i regiji.

Predmet javnog poziva je prikupljanje projekata, koji se prezentuju na Međunarodnoj konferenciji za investicije i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini i regiji. Konferencija se planira održati u Sarajevu 26. i 27. novembra 2015 godine, prema programu Organizacionog odbora. Projekti mogu biti privatni i javno—privatni investicioni projekti.
Dvodnevna konferencija posvećena je unapređenju i prezentaciji ekonomskih potencijala i investicionih mogućnosti u Bosni i Hercegovini i regiji, poticaju brzog ekonomskog rasta i razvoja, konkurentnosti, izvoza, razvoja inovativnih rješenja i novih tehnologija, upoznavanju s primjerima najbolje prakse poslovanja, transfera znanja, umrežavanju poslovne zajednice na konkurentnom evropskom i svjetskom tržištu.

Pravo sudjelovanja

Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve pravne i fizičke osobe u Bosni i Hercegovini i inostranstvu (privredna društva, lokalna samouprava, javna poduzeća, ustanove, neprofitne organizacije i fizičke osobe).

Vrste projekata

Mogu se kandidovati projekti iz oblasti:

1) Energetike,

2) Industrije – proizvodno prerađivačke aktivnosti,

3) Građevinarstva,

4) Saobraćaja i infrastrukture,

5) Informaciono – komunikacionih tehnologija,

6) Poljoprivrede, ribarstva i šumarstva,

7) Finansijskog sektora (bankarstvo i osiguranje),

8) Turizma i

9)Trgovine

Sadržaj prijave aplikanta kod javnog poziva: Kompletan projekt – možete dostaviti u svim formama.

Osnovne karakteristike Profil projekta i naziv projekta, /Strateški plan (predmet, lokacija predložene investicije, ciljevi, ključne karakteristike i prednosti projekta), / Poslovni i finansijski plan, /Pokazatelj povrata investicije, /Plan investicija za konkretan investicioni projekat i za koji vremenski period.

Vrijednost projekata :Razmatraju se projekti koji imaju vrijednost od 100.000 do 5.000.000 KM.

Ocjena projekata

Svi aplikanti po javnom pozivu mogu dostaviti po dva projektna prijedloga.
Neće se uzeti u razmatranje projekti aplikanata koji ne dostave kompletne projekte Ocjenu projekata daje Komisija imenovana od strane Organizacionog odbora Međunarodne konferencije, samo za one projekte koji su zadovoljili sve preduslove i koji su prispjeli u zadanom roku. Način ocjene utvrdit će se posebnim aktom koji donosi Komisija. S odabranim aplikantima, zaključit će se ugovor o međusobnim pravima i obvezama te drugim pitanjima u vezi sa prezentacijom projekta na međunarodnoj konferenciji.

Podnošenje prijava

Projekti se dostavljaju na email: info@horizon2024.org ili na adresu Saveza: Ferhadija 11, 71 000 Sarajevo, BiH. Rok za dostavljanje projekata je 04. 11. 2015. godine.

Sve informacije o Projektu i Savezu možete pronaći na web portalu:
http://www.horizon2024.org

Za sva dalja pitanja možete se obratiti kontakt osobi: sekretaru Dejan Radmilović i Ilham Lavić, na e-mail: info@horizon2024.org, te na broj 033/217-391 ili 061/522-271.

pdf-ikonaOtvoreni javni poziv – Horizont 2024

Postavi komentar