Poziv za iskazivanje interesa za pružanje konsultantskih usluga u okviru projekta ReGERD finansiranog od strane EU

sl_REGERDI – O PROGRAMU

Centar za ekonomski i ruralni razvoj – CERD, Banja Luka u saradnji sa Lokalnom akcionom grupom (LAG) SAVUS, opštinama Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši i Srbac, Razvojnom agencijom opštine Kozarka Dubica te Univerzitetsko-preduzetničkim centrom u Banjoj Luci u okviru projekta ReGERD finansiranog od strane Evropske Unije, koji implementira Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED, Banja Luka, ima namjeru da objavi Javni poziv za sufinansiranje savjetodavnih usluga poslovnih subjekata sa područja regije Sava GARDEN. Predmet Javnog poziva je sufinansiranje usluga poslovnog savjetovanja, poslovnim subjektima koji posluju na području regije Sava GARDEN (opštine u sastavu regije Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši i Srbac).

Sa ciljem uspješne realizacije predviđenih paketa savjetodavnih usluga u okviru ReGERD projekta, CERD objavljuje ovaj Poziv konsultantima za iskazivanje interesa za pružanje konsultantskih usluga sa ciljem selektovanja i odabira referentnih konsultanata koji će uz aktivno učešće osoblja CERD-a pružati predviđene savjetodavne usluge za mala i srednja preduzeća (u nastavku skraćeno MSP). Konsultanti treba da omoguće ovo aktivno učešće osoblja CERD-a u toku čitavog pružanja konsultantskih usluga te trebaju da u svojoj metodologiji predvide načine uključivanja osoblja CERD-a.
Ukupna vrijednost savjetodavnih usluga koje će se realizovati u okviru projekta iznosi okvirno 200.000 KM. Sufinansiranje konsultantskih usluga vrši se u iznosu od 50% do 70% od cijene konsultantske usluge, a u zavisnosti od odluke donesene u skladu sa definisanim kriterijumima javnog poziva. Ostatak iznosa (30-50%) snosi sam korisnik. Iznos sufinansiranja od strane projekta, po jednom paketu usluge, se kreće od 1.000 do 6.000KM.
Realizacija paketa savjetodavnih usluga će pružiti priliku MSP da zajedno sa konsultantima apliciraju na dostupna sredstva iz projekta u vrijednosti od 1.000-6.000KM (u zavisnosti od vrste pružene savjetodavne usluge konsultanta). U okviru programa sufinasiranja savjetodavnih usluga, jednom poslovnom subjektu mogu biti dodijeljena najviše dva paketa savjetodavnih usluga.

Cilj subvencionisanja savjetodavnih usluga jeste da se izgrade veze između pružaoca usluga CERD-a i MSP-a koje omogućavaju da se preduzetnici koncentrišu na vođenje poslova dok pružaoci usluga pronalaze rješenja koja bi mogla podići nivo poslovanja preduzeća na viši nivo. Ta usluga konsultanta će biti obuhvaćena i podržana ovim programom.

II – USLOVI UČEŠĆA

Konsultanti mogu da budu fizička ili pravna lica koji ispunjavaju sljedeće uslove:
1. Da imaju sjedište poslovanja u jednoj od prihvatljivih zemalja u skladu sa sekcijom 2.3.1. Praktičnog vodiča za procedure ugovaranja pomoći Evropske unije trećim zemljama;
2. Da imaju relevantno iskustvo u realizaciji najmanje tri ista ili slična zadatka/projekta (dokazuje se referentnom listom navedenom u Obrazac 7 – Izjava za iskazivanje interesa za učešće u programu);
3. Može završiti uslugu u roku od max 7 mjeseci (februar – avgust 2016);

Javnim pozivom predviđena je implementacija sljedećih konsultantskih usluga:

– Treninzi za jačanje kapaciteta preduzeća (marketing, menadžment, izvoz);
– Izrada poslovnih i marketing planova;
– Razvoj proizvoda;
– Brendiranje preduzeća/proizvoda ili grupe preduzeća/proizvoda;
– Razvoj regionalnog brenda Sava GARDEN;
– Izrada izvoznih strategija za preduzeća;
– Poslovno povezivanje i razvoj partnerstva za preduzeća;
– Uvođenje standarda kvaliteta;
– Treninzi iz oblasti inovacija;
– Povezivanje sa akademskim i istraživačkim zajednicama radi uvođenja inovacija i novih tehnologija.

Napomena: Zainteresovani konsultanti mogu da izraze interes za pružanje najviše dvije vrste savjetodavnih usluga.

Pored gore navedenih uslova, ključni eksperti koji će biti angažovani na realizaciji zadatka/projekta, moraju ispunjavati sljedeće uslove u pogledu kvalifikacija i iskustva:

1. Visoka stručna sprema (dokazuje se kopijom diplome);
2. Najmanje pet godina relevantnog iskustva u oblasti (dokazuje se CV-jem);
3. Relevantno iskustvo u realizaciji najmanje tri ista ili slična zadatka/projekta
(dokazuje se CV-jem).

Ukoliko ste potencijalni pružalac savjetodavnih usluga ispunite Obrazac 7 (Izjava za iskazivanje interesa za učešće u programu) i pošaljite nam ga zajedno sa CV-jem elektronski na adresu office@cerd.ba. Na osnovu pristiglih prijava će se formirati lista konsultanata, kako bi firme koje budu aplicirale na ovaj program mogle potražiti Vašu ekpertizu i uslugu.
Pružaoci savjetodavnih usluga mogu biti i pravna i fizička lica, a krajnji rok za iskazivanje interesa je 29. decembar 2015. do 16⁰⁰časova.

word_logoObrazac 7 – Izjava za iskazivanje interesa za pružanje konsultantskih usluga

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s