O Agenciji

Osnivanje organizacija i početak obavljanja aktivnosti

Nalazeći pravni osnov u Zakonu o podsticanju razvoja malih i srednjih preduzeća (“Službeni glasnik RS br:64/02) Skupština opštine Srbac, u saradnji sa lokalnim privrednim udruženjima, biznisima i nevladinim sektorom donijela je Odluku o osnivanju (27.06.2003.god.) Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (Agencije privatne inicijative) APIS, kao neprofitne organizacije.

Dakle, APIS je osnovana 27.06.2003.godine u Srpcu, a registrovana 05.08.2003. godine u Osnovnom sudu u Banjaluci (Registracioni sud i za područje opštine Srbac) (Rješenje: U/I 2311/03).De fakto Agencija je otpočela sa radom sledećeg dana po donošenju Odluke o osnivanju (proiprema dokumenata i aktivnosti na registraciji), a zvaničan početak rada je 05.08.2003. (poslije registracije u Sudu).

APIS je neprofitna organizacija koja okuplja domaće stručnjake za pružanje usluga podrške radu malih i srednjih preduzeća i javnog sektora opštine Srbac i Ekonomske regije sjevero-zapad BiH.

Potencijalni klijenti (mala i srednja preduzeća i javni sektor) upućuju se na saradnju sa partnerima u klijentovom području poslovanja, kako u bližem okruženju tako i van granica BiH.

Cilj APIS-a je da osigura da svi korisnici usluga postanu sinonim za kvalitet u svojoj sferi poslovanja, putem organizovanja treninga, prezentacija, primjene najbolje prakse i stručnih znanja, te pružanjem konsalting usluga. Osnovni cilj je stvaranje moćnog tima domaćih stručnjaka kao nezaobilaznog servisa usluga svim korisnicima.

APIS također djeluje i kao spona između direktnih korisnika usluga i finansijskih institucija (banaka, mikrokreditora i donatora), kao i zainteresovanih stranih ulagača.

APIS je sredstvo putem kojeg se može realizovati veliki raspoloživi prirodni i ekonomski potencijal opštine Srbac i čitave regije, oslanjajući se u najvećoj mjeri na domaće kadrove koji svojim znanjem i sposobnošću mogu da preuzmu ulogu stranih eksperata.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s