Poslovna zona Sitneši

PZ_SitnešiU namjeri privlačenja investitora Skupština opštine Srbac je usvojila podsticajne mjere za kupovinu zemljišta u industrijskim zonama „Crnaja“i „Sitneši“u cilju izgradnje novih objekata. Mjere se ogledaju u smanjenju cijene zemljišta, koja se u ovim zonama po tržišnim cijenama kreće oko 6 KM/m², umanjuje se za 90 %, tako da se isto sada nudi u postupku javne licitacije po početnoj od 0,60 KM/m².

Pored ove stimulativne mjere, opština Srbac nudi umanjenje jednokratne rente koja u navedenim industrijskim zonama iznosi 12 KM/m2, umanjuje se za 66 % i iznosi 4,0 KM/m² novoizgrađenog objekta većeg od 1000 m² u osnovi.PZ_Sitneši_Google_Earth

Obaveza investitora koji kupi navedeno zemljište je da u roku od dvije godine izgradi objekat i pusti ga u upotrebu, kao i da novoizgrađeni objekat mora da zauzima minimalno 20 % ukupne površine parcele.

Poželjno je da se potencijalni investitori obrate pismom namjere Opštinskoj administrativnoj službi, na koje će dobiti detaljno obrazloženje za sve uslove za kupovinu zemljišta i pribavljanja potrebne građevinske dokumentacije.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s